Κυριακάτικο πρωινό: αυγά scrambled, μανιτάρια σωτέ και καπνιστός σολομός

english-breakfast-webstr

Από όλα τα γεύματα μιας ημέρας, νομίζω πως το πρωινό είναι το πιο προσωπικό και αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν δυσκολότερα. Δύο είναι τα στρατόπεδα: αλμυρό ή γλυκό. Προσωπικά βρίσκομαι στο αλμυρό, αν και που και που μπορεί να φάω μια χοντρουλή φέτα από ένα κέικ (μήλο ή πορτοκάλι)!

Το πιο αγαπημένο, όμως, είναι το πρωινό που βλέπετε παραπάνω: με αβγά scrambled, σοταρισμένα μανιτάρια, ντοματούλα και καπνιστό σολομο, βασισμένο κάπως στο γνωστό «αγγλικό πρωινό». Ειδικά τα αβγά scrambled νομίζω πως είναι το πιο ανακουφιστικό πράγμα μετά από ξενύχτι, για ένα γρήγορο γεύμα και φυσικά για τα παιδιά!

Παραδοσιακά ένα αγγλικό πρωινό σερβίρεται με φέτες του τόστ περασμένες ελαφρά από τη φρυγανιέρα και αλειμμένες με λίγο βούτυρο φρέσκο. Αν όμως έχετε κάποιο άλλο αγαπημένο ψωμί, εννοείται πως θα το χρησιμοποιήσετε. Η μόνη δυσκολία που βρίσκω στη δημιουργία του πρωινού είναι πως πρέπει να οργανωθεί σωστά ώστε όλα να είναι ζεστά όταν θα το απολαύσετε! 

Να έχετε λοιπόν ένα καλό σαββατοκύριακο και ελπίζω να βρείτε το χρόνο να το φτιάξετε για εσάς ή/και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

english-breakfast-web2Κυριακάτικο πρωινό: αυγά scrambled, μανιτάρια σωτέ και καπνιστός σολομός

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 400γρ μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100γρ σολομό καπνιστό, καλής ποιότητας (κατά προτίμηση Σκωτσέζικο)
  • τοματάκια μικρά (ή ντομάτες μεγάλες όταν είναι η εποχή τους, κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 2-4 φέτες του τόστ, ελαφρώς φρυγανισμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάστε τα πιάτα: βάλτε στη μια άκρη το σολομο, τις φέτες του τοστ και λίγα τοματίνια. Τα ζεστά μπορείτε να τα κάνετε ταυτόχρονα ή πρώτα τα μανιτάρια και μετά τα αβγά.
  2. Για τα μανιτάρια: Πλύντε τα μανιτάρια σε κρύο νερό. Ειδικά αν είναι φρέσκα δεν έχουν πρόβλημα να απορροφήσουν υγρά (αν έχετε αμφιβολίες διαβάστε εδώ). Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα μανιτάρια σας και αφήστε τα να ψηθούν από τη μια πλευρά. Θα δείτε πως απορροφούν το λάδι αλλά μετά θα το αποβάλλουν. Ανακατέψτε τα λίγο και αφήστε τα πάλι να ψηθούν. Για να είναι έτοιμα θα πρέπει να έχουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.Γενικά δεν θέλουν πολύ ανακάτεμα. Αλατοπιπερώστε προς το τέλος και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε (μπορείτε να δείτε και αυτό το βιντεάκι).
  3. Για τα αβγά scrambled: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο (περ 1 κ.γ.)  και ανάψτε το μάτι στο μέτριο.
  4. Χτυπήστε τα αβγά καλά σε ένα βαθύ μπολ με ένα πιρούνι και αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  5. Ρίξτε τα αβγά στο τηγάνι και αφήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης (ή με ότι έχετε). Αφήστε τα πάλι για λίγο με συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις φτάσουν στο επίπεδο ψησίματος που σας ταιριάζει είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Αν θέλετε να δείτε ακριβώς πως να τα φτιάξετε δείτε αυτό το βιντεάκι

Συντάκτης: FoodJunkie

Food Junkie

2 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.