Προϊόν της εβδομάδας: τα ντολμαδάκια της Μαριάννας (για ακαμάτρες και όχι μόνο!)

Πριν από λίγο καιρό, ένα τσικ πριν κοιμηθεί, μου λέει η κόρη μου: “μαμά αύριο θέλω ντολμαδάκια. Έχεις καιρό να κάνεις!”.  Πριν της απαντήσω θυμωμένα “θέλε”, θυμήθηκα πως μια φίλη μου είχε πει πως τα ντολμαδάκια της Μαριάννας είναι σαν σπιτικά. Έτσι λοιπόν την άλλη ημέρα, πήγα Θανόπουλο, έσκασα τον οβολό μου (δεν είναι φτηνά) και τα έφερα σπίτι.  Σε 20 περίπου λεπτά (αφότου ξεπαγώσουν) είχα ύπεροχα ντολμαδάκια, σαν σπιτικά! Εντάξει, δεν πιάνουν της Φωτούλας, αλλά για το μηδέν κόπο που έχουν είναι σούπερ!

Η εταιρεία Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η Μαριάννα Καζάκη, λάτρης της καλής μαγειρικής, άρχισε να συσκευάζει αμπελόφυλλα από τα αμπέλια του παππού της Θανάση με τη μέθοδο της παστερίωσης, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει τη νοστιμιά του μαγιάτικου αμπελόφυλλου όποτε θέλει. Ο άντρας της Δημήτρης άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τα α,πέλια του πατέρα του στη στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής για να συμπληρώνει το εισόδημα της οικογένειας με τα έσοδα από τις εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις αγορές της Ευρώπης.  Τη δεκαετία του ’90, με τον πόλεμο της Γιουγκασλαβιας να επηρεάζει τις αγορές και τις τιμές του σταφυλιού να πέφτουν, τα αμπέλια μπολιάζονται σε Σουλτανίνα επειδή το φύλλο της Σουλτανίνας  είναι και ανθεκτικό και μαλακό, ιδανικό για ντολμαδάκια.  Σταδιακά οι αμπελώνες, με παρότρυνση του γεωπόνου γιου της οικογένειας, γίνονται εξολοκλήρου βιολογικοί, από τους πρώτους της Ελλάδας!

Τα ντολμαδάκια άρχισαν να παράγονται από την εταιρεία το 2005. Δεν περιέχουν κανένα περίεργο υλικό, ούτε συντηρητικά, ενώ ο χυμός λεμονιού είναι φρεσκοστυμμένος! Η απλότητα και αγνότητα των υλικών φαίνεται στη γεύση, που πλησιάζει τα σπιτικά πάρα πολύ.

Αν θέλετε κι εσείς να τα απολαύσετε μπορείτε να τα βρείτε Online σε διάφορα καταστήματα ( εδώ τα κατεψυγμένα) κι εδώ εδώ κι εδώ (τα συσκευασμένα σε βάζο). Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους για να βρείτε σημεία πώλησης κοντά σας.

Τα Ντολμαδάκια Της Μαριάννας / Οίκος Καζάκη
1ο χλμ οδού Νέας Γωνιάς – Νέας Καλλικράτειας Καλλικράτεια 630 80
Τηλ.: 23990-20450 / Fax.: 23990-20451

To άρθρο αυτό δεν είναι διαφημιστικό. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη στήλη τα έχω αγοράσει εγώ και τα χρησιμοποιώ με αγάπη στην κουζίνα μου. 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.