URBAN

Το Urban, αν καταφέρετε να διαβάσετε την λίγο space πινακίδα, είναι δυο βήματα από το HOXTON στην πολύ hot οδό Βουτάδων στο Γκάζι. Ο  φροντισμένος minimal χώρος με την τεράστια τζαμαρία και το μπαρ να καταλαμβάνει τον αριστερό τοίχο είναι χωρισμένος στα δύο με το εστιατόριο στο πίσω μέρος, λίγο αρνητικό τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Πρέπει να ομολογήσω πως το Urban μου έκανε καλή εντύπωση από την στιγμή μου πήρα τηλέφωνο για να κλείσω τραπέζι. Ήταν Παρασκευή βράδυ και θέλαμε κράτηση για Σάββατο, πράγμα λίγο αδύνατον τώρα που το ξανασκέφτομαι. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο συμπαθέστατος κύρος μας πληροφόρησε πως δεν είχε τίποτα για 6 άτομα. Η απογοήτευσή μου ήταν μεγάλη, γιατί είχαν έρθει κάποιοι φίλοι από την Αγγλία και ήθελα να τους περιποιηθώ. Έτσι μου ζήτησε το τηλέφωνό μου σε περίπτωση που είχαν κάποια ακύρωση. Σε μία ώρα μέσα με ξαναπήρε να μου πει πως είχε βρεθεί το τραπέζι! Γενικά το σέρβις από το τηλέφωνο μέχρι τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί ήταν αψεγάδιαστο, ευγενικότατο και φιλικότατο, παρόλο που ήταν Σάββατο βράδυ και γινόταν πραγματικά πανικός. Μπράβο και πάλι μπράβο.

Περιμένοντας την παρέα να μαζευτεί σιγοπίναμε τα κοκτέιλ μας και απολαμβάναμε την ωραία μουσική. Το Cosmopolitan μου ήταν λίγο γλυκό, αλλά και το Μοjito και το Bellini των υπολοίπων καλοφτιαγμένα.

Ο κατάλογος (που δεν υπήρχε στα Αγγλικά και έπρεπε να τον μεταφράσω) γεμάτος από πειραγμένες ελληνικές γεύσεις ήταν όσο μεγάλος έπρεπε και όπως με πληροφόρησαν αλλάζει τακτικά. Αφού είχαμε και ξένους στην παρέα αποφασίσαμε να μοιραστούμε όλα τα πρώτα. Τι να πω. Ήταν όλα τόσο νόστιμα, καλοφτιαγμένα και ιδιαίτερα, με οικείες γεύσεις να γίνονται ξαφνικά αναπάντεχες, με βελούδινες υφές και πολύ όμορφες ισορροπίες. Ο άνθρωπος πίσω από αυτήν την γευστική πανδαισία είναι, όπως διάβασα μετά, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, μαθήτρια του Χριστόφορου Πέσκια.

Παραγγείλαμε την μελιτζανοσαλάτα με βαλσαμικό σιρόπι και ντοματάκι, φάβα με μαστίχα και ψητή σαρδέλα, τάρτα κρεμμυδιού με παγωτό ανθότυρο (επί δύο γιατί μας άρεσε πολύ), γίγαντες Πρεσπών με σολομό και άνηθο, πιτούλες κυπριακές με χαλούμι και λούτζα και κουλούρι Θεσσαλονίκης με κατίκι Δομοκού. Τα δύο τελευταία ήταν tapas, μίνι σε μέγεθος αλλά μάξι σε γεύση. Έξυπνα στο μενού υπάρχουν και άλλες επιλογές από πιάτα μινιατούρες για να συνοδέψουν το ποτό σας, στη μισή εννοείται τιμή από τα υπόλοιπα ορεκτικά.

Τα ψωμάκια, όλα νοστιμότατα και διαφορετικά μεταξύ τους, ανανεώνονταν συχνά και έπρεπε να συγκρατηθούμε για να μην φάμε τελικά μόνο ψωμί.

Τα κυρίως πιάτα δυστυχώς ήταν λίγο αδιάφορα σε σχέση με τα ορεκτικά. Παραγγείλαμε την μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με σοταρισμένα χόρτα, το γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο και τον φρέσκο μπακαλιάρο με γλυκοπατάτα και πράσο. Όλα ήταν καλοφτιαγμένα, αλλά τους έλλειπε η φαντασία των ορεκτικών και γευστική ένταση.

Κλείσαμε το γεύμα με μια αιθέρια τάρτα λεμονιού (επί τρία) με παγωτό πράσινο τσάι, που μαζί με τις μαστίχες, κεράστηκε από το μαγαζί.

Το δείπνο μας το συνοδέψαμε με αρκετά κοκτέιλ και δύο μπουκάλια Παράγκα Κυρ-Γιάννη (26 ευρώ). Η λίστα των κρασιών είναι μικρή, αλλά με καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα σε λογικές τιμές.

Συνολικά πληρώσαμε 45 ευρώ το άτομο, που για ένα τόσο πλήρες γεύμα είναι μια δίκαιη τιμή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ήπιαμε όλοι τουλάχιστον ένα κοκτέιλ στα 10 ευρώ το ένα…

Το Urban είναι μέρος για ολοκληρωμένη έξοδο. Έχει ωραίο περιβάλλον, πολύ καλή μουσική, ένα πολλά υποσχόμενο μενού, και εξαιρετικό σέρβις. Εύχομαι μόνο να συνεχίσει έτσι.

ΙΝΦΟ: Urban, Βουτάδων 50, Γκάζι. Τηλ. 210 3417606.

Συντάκτης: FoodJunkie

Food Junkie

One thought

  1. Einai pragmatika spanio na se kaloun ap’to estiatorio se periptwsi akyrwsis gia Savvato vradu.Ta orektika, opws perigrafeis,ksefeygoun ap’ta «sunithismena» asunithista pou vriskeis se alla magazia kai mou edwses kali idea gia tin epomeni mou eksodo se estiatorio..!Elpizw na aksizei:-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.