Εύκολο και νόστιμο σοκολατένιο γλυκό σε 5 λεπτά!

 

Την τρέλα των προηγούμενων γιορτινών ημερών νομίζω τη ζήσαμε όλοι. Με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης ξαφνικά ξεχύνονται όλοι στους δρόμους. Η κίνηση φρικτή, η νευρικότητα χειρότερη. Μετά ξεκινάνε τα τραπεζώματα των Χριστουγέννων, καλέσματα διάφορα και υποχρεώσεις και τώρα είμαστε ένα βήμα πριν τη μεγάλη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.  Κι άλλα καλέσματα έρχονται και κάποιοι από εσάς που έχουν αποφασίσει να μαγειρέψουν είτε για την παραμονή είτε ανήμερα, είμαι σίγουρη πως το τελευταίο που θέλουν είναι μια πολύ δύσκολη συνταγή για γλυκό. Γι αυτό κι εγώ σας άφησα το πιο εύκολο γλυκάκι για το τέλος αυτής της χρονιάς, ώστε να κλείσει όμορφα και χωρίς στρες. Και με πολλές ευχές βέβαια για υγεία και ευτυχία!

Η συνταγή, αν μπορεί κάποιος να την πει έτσι, ανήκει στον Δημήτρη Σκαρμούτσο που μας την εκμυστηρεύτηκε στο Sani Gourmet Festival πριν κάποια χρόνια. Μου ήρθε έτσι ξαφνικά στο μυαλό προχθές που θα είχαμε κόσμο στο σπίτι και δεν είχα κουράγιο να κάνω κάτι πιο περίπλοκο, αλλά ήθελα να έχω κάτι για επιδόρπιο. Και εντυπωσιάστηκα γιατί έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε! Είναι περίεργο πως λειτουργεί η μνήμη κάποιες φορές και ανασύρει έτσι απροειδοποίητα πληροφορίες ή εικόνες.

Πρόκειται για μια κρέμα σοκολάτας στη λογική της ganache, αλλά που αντί για κρέμα γάλακτος έχει γάλα απλό και ταπεινό. Γίνεται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και κυριολεκτικά παίρνει 5 λεπτά στην προετοιμασία. Το υπόλοιπο του χρόνου είναι απλά μια μικρή αναμονή στο ψυγείο! Για να γίνει πιο εφετζίδικη έβαλα επάνω τριμμένο μπισκότο, κροκάν αμυγδάλου (έτοιμο εννοείται), ένα malteser μπαλάκι και  shards σοκολάτας που είχα από προηγούμενη τούρτα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βύσσινο κομπόστα ή άλλο φρούτο (μαρμελάδα φράουλα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού) ή να βάλατε το μπισκότο κάτω ως βάση και όχι από πάνω, χτυπημένη κρέμα σαντιγί… Όρεξη να’χετε!

Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Εύκολη κρέμα σοκολάτας σε 5 λεπτά

Θα σας φανεί μικρή η ποσότητα που μπαίνει σε κάθε ποτηράκι (περίπου 70μλ), αλλά είναι πλούσιο γλυκό στο στόμα, οπότε δεν χρειάζεται περισσότερο, ειδικά μετά από ένα πλούσιο δείπνο. 

ΥΛΙΚΑ για 8 ποτηράκια ή μικρά μπολ χωρητικότητας περ. 100-120μλ

  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα 56% στερεά κακάο, ψιλοκομμένη
  • 350-400μλ γάλα αγελαδινό πλήρες, χλιαρό ή άλλο «γάλα» όπως καρύδας ή σόγιας (χωρίς όμως ζάχαρη)
  • μπισκότο τριμμένο και Maltesers για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ή τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι λίγο πριν βράσει. Ρίξτε το καυτό γάλα πάνω στην σοκολάτα. Αφήστε τη να κάτσει 30 δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατέψτε τη απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αν έχετε ραβδομπλέντερ ακόμη καλύτερα, μιας και δίνει πραγματικά βελούδινη κρέμα.
  2. Μοιράστε την κρέμα σε κάθε ποτηράκι ή μπολ, γεμίζοντάς το κατά τα 3/4. Βάλτε τα μπολ στο ψυγείο να κρυώσουν, αλλά μην τα σκεπάσετε ακόμη γιατί οι υδρατμού θα χαλάσουν τη στιλπνή επιφάνεια της κρέμας.
  3. Μόλις η κρέμα σταθεροποιηθεί και κρυώσει γαρνίρετε με το μπισκότο και την μπαλίτσα maltesers ή με ότι άλλο εσείς κρίνετε όμορφο/νόστιμο.

Συντάκτης: FoodJunkie

Food Junkie

1 thoughts

  1. Το τελειότερο ποστ που μπορούσα να δω αυτή τη στιγμή. Ιωάννα μου με σώζεις!!!
    Πολλά φιλιά και αμέτρητες ευχές για καλή χρονιά!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.