Γλειφιτζούρια καραμέλας

lollipopsweb1

Μπορεί να πλησιάζει το Πάσχα και πολλοί από εσάς να βρίσκεστε σε νηστεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να απολαμβάνετε τις μικρές χαρές της ζωής. Όπως αυτά τα γλειφιτζούρια για παράδειγμα. Αρωματισμένα με φυσικά αιθέρια έλαια πορτοκαλιού μας κάνουν όλους πάλι παιδιά!

silikomart-easy-pop-mould Γλειφιτζούρια φτιάχνω πολλά χρόνια είναι αλήθεια, μιας και είναι όμορφο δώρο για παιδικά πάρτι, αλλά τα έκανα τόσον καιρό «ελεύθερα», δηλαδή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με τον τρόπο αυτόν παίρνουν διάφορα σχήματα, όχι πάντοτε εντελώς στρογγυλά και έχουν  κι αυτά την ομορφιά τους. Όταν όμως μου έστειλε η Silikomart της φόρμα LOLLIPOP της σειράς EASY POP, ενθουσιάστηκα, γιατί κακά τα ψέμματα είναι πολύ γουστόζικη, και τα γλειφιτζούρια βγαίνουν τέλεια! Μπορείτε να φτιάξετε με τον τρόπο αυτό και γλειφιτζούρια σοκολάτας, και γλειφιτζούρια από κέικ.

Σήμερα όμως θα σας δώσω τη συνταγή για γλειφιτζούρια ζάχαρης, κλασικά και αγαπημένα.

lollipopswebΓλειφιτζούρια ζάχαρης

ΥΛΙΚΑ για 4 γλειφιτζούρια (όσα χωράει η φόρμα)

  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • 20 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάλτε όλα τα υλικά σας και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
  2. Αν έχετε θερμόμετρο το μίγμα σας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει φτάσει στους 150 C. Αν δεν έχετε θα κάνετε το τεστ με το νερό: σε ένα ποτήρι με κρύο νερό θα ρίξετε μια σταγόνα καραμέλας. Αν πετρώσει είναι έτοιμη, αν όχι συνεχίζετε το βράσιμο. Βασικά θα ξέρετε πως πλησιάζετε κοντά, όταν το μίγμα αρχίζει να κοχλάζει λίγο σαν λάβα.
  3. Μόλις το μίγμα φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, αποσύρτετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε του 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε. Αν θέλετε να έχουν τα γλειφιτζούρια σας γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι, ρίξτε 1-2 σταγόνες φυσικό αιθέριο έλαιο. Αφήστε το μίγμα να καταλαγιάσει και να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα, 1-2 λεπτά περίπου (στη φωτό βλέπετε πως τα γλειφιτζούρια μου έχουν φυσαλίδες, γιατί βιάστηκα).
  4. Ακουμπήστε τη φόρμα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως μια λαμαρίνα φούρνου. Περάστε τα καλαμάκια στις ειδικές τρύπες της φόρμας και με μια μικρή κουτάλα της σούπας αδειάστε προσεκτικά το μίγμα μέσα στη φόρμα.
  5. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει η καραμέλα και αφαιρέστε τα γλειφιτζούρια προσεκτικά. Μπορείτε να τα αφήσετε και εκτός ψυγείου να κρυώσουν, αλλά αν ο καιρός είναι υγρός, Βάλτε το καθένα σε διαφανές σακουλάκι και είσαστε έτοιμοι!

Συντάκτης: FoodJunkie

Food Junkie

8 thoughts

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.