Εστιατόριο Βασίλαινας ή γιατί μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία

vassilenas-wine-tasting

Στο Βασίλαινας έχω πάει τον τελευταίο χρόνο τρεις φορές. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για ένα εστιατόριο που βρίσκεται στον Πειραιά, ενώ εγώ μένω Κηφισιά.

Και τις τρεις φορές ο λόγος που βρέθηκα εκεί ήταν οι βραδιές οινοπαραγωγών που οργανώνει το εστιατόριο, από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Όχι πως και για το  a la carte δεν αξίζει να πάτε. Το φαγητό είναι πολύ υψηλού επιπέδου, υπάρχει και πολύ οικονομικό μενού degustasion στα 30 ευρώ, ενώ το site του εστιατορίου έχει ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, τόσο στο φαγητό, όσο και στα κρασιά. Σπάνιο, σπανιότατο, και μπράβο τους.

vasilenas-steakΜία φορά το μήνα ένα από τους γνωστούς οινοπαραγωγούς δίνει τα κρασιά του και ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι φτιάχνει ένα μενού γύρω από τα κρασιά, ενίοτε χρησιμοποιώντας πιάτα του καταλόγου, αλλά τις περισσότερες με νέες δημιουργίες. Αυτό για τους θαμώνες νομίζω είναι θεόσταλτο, μιας και έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι καινούριο και μοναδικό κάθε φορά.

Όλες αυτές οι ειδικές βραδιές (που είναι στα 35 ευρώ με το κρασί για 5 πιάτα) γίνονται sold out πολύ γρήγορα, οπότε αν σας ενδιαφέρουν, θα πρέπει να παρακολουθείτε το site η τη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook ώστε να μάθετε άμεσε για πότε θα γίνει η επόμενη βραδιά! 

palivos-noima

Την Πέμπτη που μας πέρασε λοιπόν βρεθήκαμε στην παρουσίαση του Κτήματος Παλυβού, ενός από τα αγαπημένα  μου στην Νεμέα και από τα λίγα στη Νότια Ελλάδα που προσφέρουν σωστή εμπειρία για τον Οινοτουρίστα.Το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ και να ζηλέψετε. Ήταν ακόμη πιο καλό και από όσο περιμέναμε, ενώ οι ποσότητες πάντοτε είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικές. 

Πέρα από το υπέροχο φαγητό και τα πολύ καλά κρασιά του Κτήματος, εκείνο το βράδυ απολαύσαμε και το ΝΟΗΜΑ του 2006/2007 από Αγιωργήτικο, Syrah και Cabernet Sauvignon.  Δεν είχα ξαναπιεί κρασί που να μην είναι μιας και μοναδικής χρονιάς (μιας και δεν επιτρέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία) και εντυπωσιάστηκα. Το κρασί είναι πολύ δυνατό, με πλούσιες ταννίνες και πληθωρικό άρωμα και νομίζω του αξίζει μακρόχρονη παλαίωση.  Την ιστορία του μας την εξήγησε ο Κος Παλυβός, αλλά δεν θα σας την πω εγώ μιας και μπορείτε να τη  διαβάσετε κι εδώ . Πάντως το συγκεκριμένο κρασί δεν πωλείται, οπότε ήμασταν ιδιαιτέρως τυχεροί που το δοκιμάσαμε.

Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω πόσο καλή δουλειά γίνεται από κάποιους ιδιοκτήτες εστιατορίων, όπως ο Θανάσης Βασίλαινας, με μενού οινογνωσίας που αναδεικνύουν τα κρασιά και σέβονται τόσο τον πελάτη όσο και τον οινοπαραγωγό. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ο κόσμος τους υποστηρίζει και που τα εστιατόριά τους κερδίζουν όχι μόνο διακρίσεις στα περιοδικά (Χρυσοί Σκούφοι 2014), αλλά και την προτίμηση του κοινού. 

ΙΝΦΟ: Εστιατόριο Βασίλαινας, Αιτωλικού 72 Περιαιάς, τηλ. 210 4612457

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.