Βγαίνουμε Αθηνα: Κάθε Τρίτη μενού με 10 ευρώ!

Λοιπόν την Τρίτη, μετά από παρακίνηση της φίλης μου Ε. που “κυκλοφορεί και οπλοφορεί” βγήκαμε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων “Βγαίνουμε Αθήνα”. Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε όλο το κέντρο προσφέρουν κάθε Τρίτη από 2/10 μέχρι 18/12 μενού με 10 ευρώ, ποτό με 5 ευρώ και φιάλη κρασιού με 12 ευρώ. Δυστυχώς για να βρει κανείς της επιχειρήσεις είναι σχεδόν αδύνατον. Τελικά βρήκα άκρη μέσω Google και τις επιχειρήσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Προσωπικά ήθελα να πάμε στο Αθήρι (Πλαταιών 15, Κεραμεικός) και έτσι πήρα τηλέφωνο να μας πούνε το μενού. Ακουγόταν υπέροχο οπότε είπαμε να το δοκιμάσουμε. Ξεκινήσαμε με μια σούπα με πορτοκάλι, καρότο και τζίντζερ, και φρέσκα ψωμάκια. Συνεχίσαμε έπειτα μετά με μια ατομική σαλάτα, ωραία αρτυμένη και με ποικιλία πρασινάδας τρυφερής. Το κυρίως ήταν ένα φιλέτο κοτόπουλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ψημένο πρώτα σε κενό αέρος και έπειτα στη σχάρα, ζουμερό και νόστιμο καθόταν πάνω σε έναν ενδιαφέροντα πουρέ από κολοκύθα. Το γεύμα έκλεισε με μια creme brulee με πορτοκάλι και κάρδαμο. Και επειδή αισθανόμασταν πολύ κουβαρντάδες πήραμε και δυο μπουκίτσες έξτρα (2.5 ευρώ έκαστη), έναν συγκλονιστικό κρεμμυδοντολμά και μια κροκέτα μπακαλιάρου με παντζάρι και ένα μπουκάλι Γιορτή Μοσχοφίλερο Σεμέλη (13 ευρώ). Συνολικά πληρώσαμε 17 ευρώ εκαστος, φάγαμε υπέροχα, και εννοείται πως θα ξαναπάμε…

Περιττό να σας πω πως το μαγαζί είχε κόσμο φουλ νεολαία και βέβαια, αν είναι κανείς σε πολύ στενό budget,  μπορεί να παραλείψει το αλκοόλ και τα έξτρα και να περάσει τέλεια αυστηρά με 10 ευρώ. Το σέρβις ήταν αποτελεσματικό και γενικά αισθάνθηκα πως με σέβονται ως πελάτη, παρόλο που δεν ήμουν εκεί για να ξοδέψω πολλά. Να το βλέπουν και άλλοι αυτό και να μαθαίνουν παρακαλώ!

About these ads

6 thoughts on “Βγαίνουμε Αθηνα: Κάθε Τρίτη μενού με 10 ευρώ!

  1. Καλησπέρα Ιωάννα, πρέπει να κάνεις κράτηση προκειμένου να πας εκμεταλευόμενη αυτή την προσφορά;;
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

  2. Το Αθήρι είναι ένα εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του! Είχα πάει πριν λίγα χρόνια και νομίζω είναι ευκαιρία να το ξαναεπισκεφτώ με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s